Atenció a l'usuari de la botiga online

12/10/2011


Un usuari pot tenir dubtes no previstos, per qualsevol problema no rebre la comanda en el termini indicat, o fins i tot pot passar que quan la rebi, no estigui d'acord amb el que ha comprat, i vulgui fer la devolució de la seva compra.

En el primer cas, la millor ajuda per incentivar la compra és donar un servei eficient i immediat. Posar els mitjans perquè al client li resulti el més còmode, fàcil i ràpid possible aclarir qualsevol dubte, i així la botiga online s'associa a l'atenció immediata i eficient. Però cal tenir en compte que cal indicar un horari d'atenció al públic, i que aquest horari, a més s'ha de complir escrupolosament. Si no és possible atendre les consultes en línia, millor no oferir aquest servei. Un suport online desatès, és una mala publicitat, de manera que serà preferible indicar un número de telèfon, i limitar-se a incorporar formulari/s i correu electrònic de contacte. Tot i perdre la compra "en calent", la imatge de marca no correrà perill.

Si els problemes estan relacionats amb la puntualitat del lliurament, s'ha de contactar amb el client (una gestió d'estats de comandes eficient hauria de permetre crear estats poc usuals, i fins i tot enviar missatges personalitzats indicant el problema específic). Així, la botiga podrà avançar-se al moment en que el problema sigui percebut pel client, i fins i tot oferir-li una solució. Així, tot i tractar-se de comandes conflictives, en tot moment se sentirà assistit, i serà més difícil que renunciï a la seva comanda. En qualsevol cas, sempre ha de conèixer aquesta opció. Vendre a qualsevol preu pot afectar a compres futures.

Pel que fa a l'empresa de transport, en comprar per Internet el client atorga un gran valor a disposar del codi localitzador del seu paquet, i l'adreça URL per al seu seguiment. Podent editar i personalitzar els correus de canvis d'estat, facilitar el codi de la tramesa es limita a copiar-lo en el correu que se li enviarà en canviar al corresponent a "Enviat".

 

Apartats d'aquest tema:

 

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom