Què necessita una botiga virtual?

12/10/2011


Una botiga virtual necessita anar més enllà del que es veu a primer cop d'ull. Si es vol que funcioni, ha de donar informació detallada, generar confiança, i potenciar la implicació i fidelització dels usuaris.

Nosaltres ens coneixem, i sabem que el que volem és vendre, i triomfar en el món del comerç electrònic. Però l'usuari que visita la nostra botiga online, d'entrada no sap què ni qui hi ha al darrere. Per tant, és normal que abans de comprar hi ens vulgui conèixer una mica més. Al cap i a la fi, les comandes les fan persones, i, com a persones, son poques les que no farien el mateix.

Per garantir el màxim de comandes possible, entre altres coses, a una botiga online li cal incorporar prestacions que potenciïn la comoditat i la confiança de l'usuari. És clar que aconseguir aquesta confiança es pot fer de moltes maneres. Però cada client preferirà la seva, i a més, el nivell d'exigència variarà molt d'una persona a una altra.

L'objectiu final de tota botiga virtual, és aconseguir que l'usuari no necessiti contactar amb l'administrador o el servei de suport, si no que trobi les garanties suficients, que el procés de compra sigui prou automàtic, i que a més, tot allò que li pugui caldre estigui prou i ben explicat com perquè no li quedin dubtes. Així no caldrà dedicar temps a cada compra. Assolir aquest objectiu és possible en el moment que s'ha aconseguit crear una comunitat al voltant de la botiga. No és un procés fàcil, però a la llarga compensa, i no només per atendre una part d'usuaris cada cop menys important, si no que també es potenciarà el boca-orella, es parlarà més i millor de la botiga, i es millorarà el posicionament, cosa que portarà a incrementar les vendes.

Aquestes explicacions, només son un compendi de funcionalitats que tota botiga online hauria de tenir, que ben utilitzades serveixen per crear una comunitat al seu voltant. En ser una exposició força llarga, està dividida en diversos posts. A cadascun d'ells s'incideix en un dels aspectes a potenciar, descrivint per què serveix cadascuna d'elles, però sense aprofundir en com s'han de gestionar.

Les funcionalitats descrites en aquest espai, son algunes de les que incorpora la modalitat bàsica de les botigues virtuals Cletu. El nostre gestor de continguts per disseny web i comerç electrònic.

 

Per on començar?:
El primer que cal saber, és que una botiga virtual (com tot el relacionat amb Internet), pot ser molt agraïda.

Sempre i quan se li dediqui l'atenció necessària, i en el seu desenvolupament s'hagin tingut en compte les prestacions indispensables per ser trobada (programació SEO, i que l'administrador n'aprofiti les característiques), donar confiança, i crear una comunitat (prestacions socials i 2.0). La resta d'aspectes queden en mans del client (preu competitiu, atenció eficient, implicació, rigor...).

Si els preus, la qualitat i l'atenció son adequats al mercat i permeten l'agilitat que l'usuari (sempre impacient) està disposat a tolerar, amb la promoció adequada la resta és qüestió de temps.

 

Apartats d'aquest tema:

 

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat