Facilitar i incentivar que l'usuari col·labori amb la botiga virtual

12/10/2011


Cada dia més, l'usuari vol ser tingut en compte. En aquest context, si és el seu desig el client d'una botiga virtual ha de poder ser molt més que un simple número.

En un Internet tan social, on la comunicació permet un nivell d'informació similar al d'una població mitjana, aquest desig d'activisme per la marca, esdevé una font de prestigi que no es pot desaprofitar, perquè ofereix avantatges que van molt més enllà dels evidents.

A grans trets, els principals son dos:

1.- Promoció viral; consisteix en "encomanar el virus de la descoberta de la botiga online d'un usuari a un altre", d'aquí el nom de viral. Aquesta propagació, es pot dur a terme de moltes maneres, des de donar opcions per convidar els contactes a fer-se usuaris de la botiga virtual, fins facilitar-los que publiquin les pantalles i les enllacin des del seu mur en perfils socials.

2.- El posicionament orgànic... a Google; des de 2010, Google ha incorporat el factor social entre els que determinen el posicionament de les pàgines. En conseqüència, l'èxit que tingui la pàgina en xarxes socials, afectarà el posicionament orgànic, quan algú busqui el que s'hi ofereix.

Però a més de permetre que els usuaris puguin opinar sobre els articles de la botiga virtual en xarxes socials i facilitar-los donar a conèixer aquells articles i la mateixa botiga, hi ha (com a mínim) una altra cosa que aquells que realment tinguin alguna cosa a dir trobaran a faltar.

Un cop finalitzada la compra, fins i tot si han comprat l'article en una altra botiga virtual, i independentment de si n'estan satisfets o no. És freqüent que hi hagi qui vulgui compartir la seva experiència amb la resta d'usuaris que hi puguin estar interessats.

Els comentaris en els articles, esdevenen per tant un element important perquè permeten que els usuaris els comentin a la mateixa fitxa de cadascun dels productes que es comercialitzen. Així, no és només la botiga virtual (que si ha publicat un article és que considera que s'ha de vendre) qui dóna informació, si no que també hi ha usuaris que hi aporten continguts, podent arribar a comunicar-se entre ells mitjançat la publicació de consultes, respostes i recomanacions, que seran útils als usuaris que entrin a la botiga posteriorment, i que d'aquesta manera disposaran d'una informació més completa.

Com a responsables de la botiga online, aquests comentaris esdevenen una informació estratègicament molt important, i a més, en ser la botiga qui disposa de la informació dels compradors, el moment de donar la compra per finalitzada, quan s'ha acabat tot el procés, i el client té l'article i l'ha pogut provar, resulta el moment adequat per enviar-li un correu convidant-lo a publicar-ne la seva valoració, ja sigui a la mateixa pantalla del producte, o als perfils socials de la botiga virtual. Aquests comentaris resultaran d'utilitat, tant si els comentaris son positius com si son negatius. Tot i que en el darrer cas, a més de que saber-ho serà tan útil com important, s'haurà de reconduir el comentari per positivar-lo, i fer el que sigui per aconseguir que finalment el client es mostri satisfet. Amb això, la reputació de la botiga virtual quedarà reforçada davant de futurs compradors.

 

Apartats d'aquest tema:

 

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat