Suggerir a cada usuari allò que li pot interessar

12/10/2011


Quan un client ja coneix la botiga virtual, per aconseguir que no l'oblidi, la prioritat hauria de ser que li resulti útil, tingui o no intenció de comprar-hi. Així, la botiga virtual es farà mereixedora de la seva atenció i confiança. Amb el temps, i en donar informació que interessa a molta gent, es crearà una comunitat d'usuaris al seu entorn.

Per fer-ho possible, la botiga virtual ha d'incorporar eines, recolzar-se en els llocs externs adequats per posar-la a l'abast del seu públic, i segmentar suficientment la informació, per fer possible que qui hi trobi alguna cosa que li cridi l'atenció tingui la motivació suficient per seguir únicament allò que li interessi, sense que el pugui arribar a molestar.

El "seguiment" de les publicacions que facin els usuaris, a la pràctica tan se val que es faci directament des de la pàgina o des de perfils socials. L'important és que tard o d'hora aquest usuari podrà convertir-se en comprador, que al cap i a la fi és la raó de l'existència de la botiga online.

Les necessitats o interessos per part de l'usuari, poden tenir una varietat important. Anant des d'aquell que ha trobat un article i vol esperar que estigui d'oferta, fins el que està interessat en una marca, vol poder escollir entre les promocions, o aquell que vol saber quines novetats hi ha per comprar allò abans que ningú.

És molt important segmentar al màxim, i permetre que el comprador rebi únicament aquella informació en la que està interessat, així com tenir-lo informat regularment.

La segmentació, es pot aconseguir per diversos mitjans:
Diversos canals d'RSS (fins i tot per idiomes) on els usuaris es sindiquin
Diverses pàgines de Facebook, cadascuna de les quals pot donar redifusió a un tipus d'informacions o altres publicades a la pàgina.
Subscripcions a actualitzacions en productes (preus...)
Diverses categories de Newsletters
I altres...

Cadascuna d'aquestes opcions té com a objectiu informar amb la màxima comoditat a qui estigui interessat en alguna informació.

 

Apartats d'aquest tema:

 

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom