Què i a quí s'ha de preguntar per saber l'empresa de disseny web que necessitem?

07/08/2011


En l'anterior post s'explicava que és molt important demanar referències per decidir quina empresa de disseny web és la més convenient. Aquestes referències no s'han de demanar a les empreses de disseny web que s'estiguin avaluant. Si no trucant directament als seus clients (que s'haurien de trobar al portfoli de la pàgina web), i aquest treball, s'hauria de fer fins i tot abans de contactar amb les empreses que s'estan valorant.

Tot i que trucar un desconegut per preguntar-li si està satisfet amb la seva pàgina web es fa violent. De la qualitat i utilitat de la pàgina que facin per nosaltres, en dependrà fins i tot la nostra percepció futura d'Internet. És a dir, aquesta recopilació preliminar és indispensable per plantejar un projecte de garanties, que un cop estigui en funcionament, demostrarà fins quin punt Internet pot ser important pel nostre projecte.

Cal tenir en compte que tot plegat, no només es fa per estalviar desenganys (ni per caprici), si no que la pàgina web, haurà de ser la imatge a Internet durant uns anys. I si no es fa bé, durant aquests anys es perdran molts diners, com a conseqüència de que possibles futurs clients que encara no ens coneixen, i han utilitzat els cercadors o Internet per trobar qui ofereixi els nostres productes o serveis, mai ens arribaran a trobar, ni ens contactaran.

Coneixent la importància d'aquest primer pas, s'ha de saber què preguntar, perquè amb consultes tan generals com "està satisfet", "el truquen", "té moltes visites", o altres per l'estil, és complicat fer-se una idea exacta de si l'empresa que s'ha ocupat del desenvolupament de la seva pàgina és o no l'elecció més convenient. No hem d'oblidar que estem parlant amb un client que, en no disposar de comparatives, difícilment sabrà si els seus resultats son bons o no, i per tant, dependrà exclusivament de la seva percepció.


Algunes de les preguntes, que ens podran donar una idea, no només pel que fa a qualitat de les pàgines web que pot desenvolupar una empresa, també respecte a l'atenció i compromís amb el client i el resultat del seu treball, son les que es plantegen a continuació.

 

Preguntes a plantejar sobre l'empresa que ha desenvolupat una pàgina web

 

Assessorament i suport:

 • Si des del primer dia se'ls ha intentat explicar la importància de que la pàgina web els funcioni.
 • Si a més de la pàgina els han ofert assessorament per millorar-ne el rendiment.
 • Si el desenvolupament de la pàgina inclou formació.
 • Si se'ls ofereix suport telefònic per dubtes i consultes en administrar la pàgina.

Desenvolupament:

 • Si els van oferir alguna garantia addicional en el moment de fer la pàgina.
 • Si la programació utilitzada és pròpia o s'utilitza algun programa (gestor de continguts o cms com joomla, wordpress, Drupal, Magento, OSCommerce, prestashop...) de distribució gratuïta. Perillosos perquè la pàgina pot tenir vulnerabilitats que poden causar greus problemes si no tenen una actualització pràcticament constant.

Promoció:

 • Si s'ha fet promoció (o posicionament), o com a mínim se'ls ha parlat de la conveniència i els beneficis de fer-ne.
 • Si els han recomanat tenir comptes en xarxes socials per aprofitar-les.

Millores:

 • Si poden desenvolupar prestacions (ni que siguin mínimes) a mida per les seves necessitats.
 • Si els van informant o proposant millores per actualitzar les prestacions de la pàgina.
 • Si han aplicat alguna d'aquestes millores i els ha donat resultat.
 • Si en algun moment han demanat alguna millora, i l'empresa els ha desaconsellat aplicar-la per algun motiu, i en cas que de tota manera l'hagin aplicat; com ha anat, i quina ha estat la reacció de l'empresa davant dels resultats.
 • Si han necessitat alguna adaptació per satisfer les necessitats concretes del negoci (catàleg de productes, vinculació amb programes externs), i en cas que la resposta sigui afirmativa, si el sistema de programació utilitzat ho ha permès.
 • Si quan es sol·licita alguna millora consideren que se'ls atén amb eficiència.

Altres:

 • Si reben consultes, formularis, trucades... en resum, si gràcies a la pàgina estan venent més (i si es pot concretar un número de contactes al mes/setmana/dia... millor).
 • Si els sembla que l'empresa els ofereix un servei professional i rigorós.
 • Si recomanarien l'empresa que els ha fet la pàgina.

Plantejant algunes d'aquestes preguntes o totes elles (si les volen respondre), ben segur que aconseguirem una radiografia de l'empresa que estem avaluant, i podrem escollir la que millor respongui a les nostres necessitats entre els candidats disponibles.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom