Google dóna importància a compartir les pàgines en xarxes socials

15/07/2011


Des de l'any passat (2010) Google s'està transformant per oferir uns resultats relacionats amb el que agradi als usuaris. Cada dia més serà un cercador de resultats socials, i qui no s'adapti a aquestes noves premisses, es quedarà sense opcions de treure'n profit.

És important saber-ho, perquè aquestes modificacions incideixen en aspectes bàsics, que obligaran a fer canvis de certa importància per tal que les pàgines que actualment funcionen continuïn fent-ho. Tant respecte a les funcionalitats incorporades, com al desenvolupament i la gestió dels continguts, que hauran de tenir un enfocament més "popular". Per això caldrà aplicar i incorporar uns mínims principis i eines de màrqueting online.

Fonamentalment, aquest canvi consisteix en:

  • Treure part de la importància que fins ara tenien alguns dels aspectes que eren bàsics i prioritaris pel posicionament. Concretament als enllaços externs procedents de pàgines, blocs i directoris (que tot i això continuaran sent necessaris).
  • I donar-ne a altres manifestament més difícils de manipular. Cosa que és possible gràcies a la massificació d'usuaris d'Internet.

L'efecte buscat és donar més importància a les accions que els usuaris facin en xarxes i pàgines socials; compartir, twitejar, comentaris, vots (el nou botó de Google +1)... Un seguit d'accions per les que no cal disposar de pàgina web o bloc. N'hi ha prou amb un perfil a qualsevol de les pàgines i xarxes socials que hi ha a Internet (en especial a Google+).

L'objectiu d'aquestes actualitzacions, és que tenir una pàgina a la que en el seu moment se li va incorporar una informació, i per la que es van buscar o es van buscant periòdicament uns enllaços externs ja no sigui suficient, si no que s'hagi de vetllar amb el màxim interès tot allò que inciti l'usuari a comentar i difondre el que es publiqui.

Per tant, es fa indispensable disposar d'un espai on publicar informacions d'actualitat, i donar facilitats, que consisteixen en incorporar els botons per compartir, votar i el que vagi sortint. Sempre s'ha de tenir en compte que el contingut que es publiqui, ha de reunir uns requisits mínims, tals com la qualitat, ser d'actualitat, despertar l'interès, i per damunt de tot, ser original (copiar al peu de la lletra és lleig, poc ètic, i està penalitzat).

La tasca dels webmasters i community managers, s'ha de començar a centrar en transmetre als usuaris fins quin punt son importants per l'èxit de la pàgina web en aquest nou escenari. Per tant, caldrà convèncer-los de que si els agrada el que han trobat, ho comparteixin o votin. Perquè en un futur immediat, aconseguir-ho serà determinant per la viabilitat de qualsevol projecte d'Internet. La intenció, i de fet el normal, és que aquestes recomanacions s'arribin a fer de manera natural, però com a conseqüència d'un treball constant i considerable.

És clar que no tothom estarà disposat a invertir d'una manera prou decidida en la seva presència a Internet (cosa que ja passava amb costos més limitats). I que no tothom cregui en la utilitat d'Internet és la gran sort d'aquells que saben veure les oportunitats que els ofereix.

Entrar al web social (i fer-ho mínimament bé), pot ser un gran ajut per les empreses que desenvolupin projectes seriosos (escatimar pressupost és un error tan greu i freqüent com equivocar-se de professionals). Perquè tot i tenir uns costos més elevats, també redueix els elements d'incertesa, i ben segur que permetrà incrementar les vendes d'una manera més accentuada.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat