Google necessita que es parli del teu web

15/04/2013


L'objectiu de Google, des de sempre ha estat oferir els millors resultats possibles. Per fer-ho (superats altres requisits que es poden considerar bàsics), una de les coses que més valora per ordenar els resultats les cerques, és l'acollida que tenen les publicacions amb enllaços a pàgines web.

I com ho fa Google per saber si el que es publica en un web interessa o agrada?
Antigament era més fàcil, n'hi havia prou aconseguint enllaços externs, cada enllaç es considerava com un vot, i segons l'autoritat de la pàgina des d'on s'enllaçava, aquest vot tenia més o menys pes. És a dir; no era el mateix un enllaç d'una pàgina amb 5000 visites al dia que el d'una que en tenia 10, o que l'enllaç es trobés en una pàgina amb 50 més, que el que venia d'una pàgina amb 5 enllaços sortints.

Però si l'interès és oferir el que més interessi a l'usuari, limitar-se a valorar enllaços de pàgines i blocs, era tenir en compte les "opinions" d'una proporció d'usuaris molt limitada, i així, l'ordre dels resultats de les cerques, no és tan representatiu com es voldria.

Amb l'arribada de les xarxes socials, la proporció d'usuaris que podien opinar i donar a conèixer les coses que els agradaven va augmentar exponencialment, i és que pràcticament tothom qui utilitza Internet té el seu Facebook, Twitter o fins i tot Google+, Pinterest..., i en el seu perfil social, els usuaris diuen i comparteixen el que els agrada, marcant els m'agrada, compartir, comentant, tuitejant, pinejant..., i per tant, era qüestió de temps que es tinguessin en compte aquests aspectes per establir l'ordre dels resultats de les cerques.

I com es poden aprofitar les xarxes socials per posicionar-se a Google?
A aquestes alçades, sembla evident que si volem posicionar la nostra pàgina web a Google, cal que se'n parli a les xarxes socials. Si bé nosaltres mateixos no tenim la capacitat de fer que altres "en parlin", si que la tenim per posar-ho el més fàcil possible per afavorir que passi.

Es pot facilitar la difusió de la pàgina web per xarxes socials incorporant-hi eines que serveixen des de per automatitzar les publicacions, fins les que suggereixen l'usuari que doni a conèixer la pàgina, o la comenti al seu perfil social.

Aquestes eines (entre altres) poden ser:

  • Canals d'RSS
  • Quadres de compartir (en clicar-los l'usuari comparteix la pàgina a la xarxa)
  • Enllaços als perfils socials de la pàgina
  • Comentaris
  • ...

Google necessita que a les publicacions en xarxes socials s'esmenti la pàgina on hi ha l'original, i la manera de fer-ho és enllaçant la pantalla on es parla d'aquest tema. Per aquest motiu, és important tenir present que si es posa un comentari a Facebook per promocionar algun servei que s'ofereix, l'idoni és posar-hi (ni que sigui manualment) l'enllaç a la pantalla corresponent.

Totes aquestes coses estan molt bé, però per poder-les fer amb una mínima facilitat, cal que la pàgina on es publica la informació tingui les eines adequades.

Si la seva pàgina, no té RSS, no convida a compartir les publicacions, o creu que no fomenta la viralitat, faci un cop d'ull a Cletu EVO, des de 300€ li permet aprofitar els perfils socials, i a més inclou un servei de suport online amb escriptori remot, per tal que si té cap dubte o necessita ajuda per actualitzar la pàgina web, només hagi de fer un click i ens sigui possible ajudar-lo.

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat