Què fer perquè Facebook ens ajudi a vendre?

14/09/2011


A a ningú se li escapa que Facebook és una eina molt potent per promocionar un negoci. El gran problema és com fer-lo servir.

En general, difícilment es va més enllà de buscar persones, espamejar-les amb peticions d'amistat, i començar a publicar gran quantitat de continguts, que en el 90% dels casos els poden interessar poc o gens, amb la única finalitat que els vegin i recordin.

Per si encara hi hagués alguna oportunitat de caure bé molestant, també hi ha qui va més enllà, i es dedica a etiquetar els "amics" en fotos d'articles o serveis (naturalment sense que hi apareguin, ni hi tinguin cap relació). La finalitat d'aquesta modalitat de SPAM, és que les imatges es mostrin al mur de qui s'hi ha etiquetat, amb la intenció que als seus contactes també els aparegui la "nova foto en que surt tal", però la imatge que es transmet només és de desesperació, i això no agrada massa ni a la víctima, ni a qui ho veu. I a més, si se-n'abusa es queda com un pesat i la gent "s'espanta".

A l'extrem oposat, hi trobem qui potser busca contactes amb la mateixa voluntarietat, però acaba fent tot el contrari. És a dir, ja sigui per mandra (com tot en aquest món, si no s'utilitza una cosa no dóna rendiment), o per massa prudència, qui no publica pràcticament res, perquè li costa decidir què és prou interessant per compartir-ho al Facebook, o què molestarà als "amics", que com a resultat només tindrà un "perfil", que anirà perdent amics progressivament, i en no tenir massa noves publicacions, tampoc en farà de nous... Aquesta opció com a mínim no perjudica, però un Facebook abandonat tampoc ofereix cap rendiment.

La millor manera d'agradar, i crear una comunitat "d'amics" fidels (que amb sort ens acabaran comprant), és anar per parts:

  1. En un primer moment el que s'ha de fer és buscar amics. Però qualsevol amic no ens val, cal seleccionar-los. A més, és important que siguem nosaltres mateixos qui demani amistat als primers contactes, perquè sense la viralitat (el terme viral s'utilitza per referir-se al que fora d'internet seria boca-orella) que ens donaran, ningú no llegirà les nostres publicacions, i per més interessants que puguin ser, no en traurem cap rendiment. Un altre avantatge, és que si som nosaltres mateixos qui esculli els primers contactes, podrem definir molt millor el nostre públic, i adequar-lo al que li podem oferir. És clar que l'objectiu és arribar a tenir un nombre d'amics el més important possible, però sempre, i abans d'enviar qualsevol petició, ens hem de preguntar fins quin punt aquell usuari pot estar interessat habitualment en allò que li podem oferir. Limitant les peticions a potencials usuaris o compradors del que tenim. Així evitarem denúncies i penalitzacions per SPAM, i el missatge tindrà una millor acollida i difusió.
  2. Publicar informació que pugui interessar al nostre públic, i no limitar-la a ofertes i promocions (que és el primer que s'ha de posar, però no és suficient excusa per publicar amb freqüència), també es poden incloure enllaços a informacions relacionades amb la nostra temàtica (articles de revistes i diaris, enllaços a les noves col·leccions de marques destacades...), i naturalment tot allò que es publiqui a la pàgina web (o en cas d'articles, els que puguin ser més interessants per aquest públic).

Fent-ho així (si ens espavilem fins i tot es poden automatitzar les publicacions, i no hi haurem de dedicar massa temps), limitarem la informació publicada a continguts que agrairan aquelles persones que realment estan interessades en allò que els podem oferir. I a més, si tenim prou fonts, aportarem novetats amb més freqüència. Dit d'una altra manera, aconseguirem informar sense atabalar, i esdevenir una referència.

Sempre hi haurà amics que es cansaran de seguir-nos, però aconseguirem la fidelització d'aquells que realment estiguin interessats en el que els podem oferir, que al cap i a la fi son el nostre objectiu, i els que ens podran donar feina.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat