Què és un #hashtag, i per què serveix en la #promocio #web?

18/08/2011


Quan entren a Twitter, els nostres seguidors poden llegir les publicacions que fem al nostre compte (per defecte apareixen a la seva pantalla inicial). Gràcies a aquest mecanisme, la difusió inicial dels tweets que s'hi publiquin, dependrà del nombre de followers que hi hagi. A més "followers", més difusió.

Com que sempre que es publica un "tweet" la intenció és que arribi al màxim públic, i tingui la màxima viralitat possible. L'objectiu d'aquest post és cridar l'atenció al usuaris novells de Twitter, sobre els hashtags i la seva utilitat per aconseguir que qui estigui interessat en el tema que s'hi comenta (i no coneix el nostre compte) trobi fàcilment els nostres tweets.

Per entendre millor com funcionen, mirem-ho des del punt de vista de l'usuari que busca:
Què fem quan volem saber què es diu sobre algun tema que ens interessa? El normal és escriure la paraula clau al cercador de Twitter. Per exemple; estem interessats en saber què es diu a Twitter sobre un esdeveniment. Posant el nom d'aquell esdeveniment o el TT (Trending Topic) que s'hagi popularitzat, i clicant a buscar, ens apareixeran els darrers tweets publicats fins aquell moment, i també els que es vagin publicant amb aquella etiqueta, o que incloguin la paraula cercada... En temps real! Sempre i quan en mantinguem en aquella pantalla.

El problema, és que la paraula clau pot ser que no encaixi al tweet. Perquè tot el que s'escrigui en un tweet ha de cabre en 140 caràcters, amb hashtags i enllaços inclosos... I tanta rigidesa, de vegades ho complica massa. La solució és afegir la paraula clau. Ja sigui al principi, al mig del text, o al final (com vagi millor), i precedida de #, per exemple: #seo, #disseny, #ofertes... etc. Això son #hashtags. I incorporant-los als nostres tweets, facilitem que els trobin.

Per acabar, pot ser que un tweet correspongui a més d'un hashtag. En aquest cas s'hi poden posar els que calgui, però es recomana no posar-ne més de 3 per tweet, i com més curts siguin, millor (a més tampoc queden gaires caràcters més).


Molt important!
Si el que es publica no fa referència a aquella temàtica, posar el hashtag corresponent a un TT actual, no és una bona idea. La comunitat d'usuaris de Twitter és força activa, denunciar l'SPAM és molt fàcil, i en aquests casos, ràpidament es bloquegen els comptes dels infractors.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat