Xarxes socials, cercadors i pàgines web

29/07/2013


Avantatges de vincular la pàgina web amb les xarxes socials sobre tenir només pàgina web, perfils en algunes xarxes socials o les dues coses sense relacionar-les entre elles.

Oi que és veritat que...

  • Quan no sabem qui ens ens pot oferir un article o servei el busquem a Google?
  • Quan ens interessa alguna empresa la seguim per Facebook?
  • Quan ens sembla que algú publica una cosa interessant la compartim... normalment a Facebook?
  • Les publicacions a qualsevol xarxa social passen a ser antigues en qüestió d'hores?
  • Les publicacions a les xarxes socials no s'indexen als cercadors?
  • Google interpreta que compartir (votar...) una publicació que enllaça a una pàgina és un indicatiu de qualitat, i millora el posicionament de la pàgina enllaçada?

... Llavors. També serà veritat que...

  • Val la pena que quan tenim alguna cosa interessant per dir (si no caduca immediatament) la publiquem a la pàgina i la compartim (amb un enllaç a la pantalla on hi ha la publicació) a les xarxes socials per arribar al màxim d'usuaris al moment, i després d'això qui ho busqui pugui trobar-ho a Google?
  • Val la pena que si un usuari troba alguna publicació d'interès li posem el més fàcil possible compartir-la al seu Facebook, Twitter, Google+...? Al cap i a la fi, aquest usuari ens està promocionant.
  • Val la pena fer créixer el nombre d'amics i seguidors dels perfils socials de l'empresa? Qui ja ens coneix, té moltes més possibilitats de comprar-nos perquè ja té una mínima confiança en nosaltres.

Tenint en compte aquests aspectes podem fer que Internet funcioni molt millor per nosaltres. Tenir la pàgina web actualitzada, compartir les actualitzacions a les nostres xarxes socials, i intentar que (per dir-ne alguna) al nostre Facebook hi hagi el major nombre d'amics o seguidors possible, són punts que, si els cuidem, poden ajudar molt la nostra promoció online.

Vinculant les publicacions del nostre web a les xarxes socials, al mateix temps informem qui ja ens coneix "avui", i facilitem que "demà" ens trobi qui necessiti el que fem però no ens coneix.

I què necessitem per fer-ho?
El primer és publicar sovint al web, i compartir les publicacions nosaltres mateixos. Per aprofitar al màxim les sinergies entre: web - xarxes socials - Google, hi ha eines que serveixen per automatitzar o facilitar el treball de redifusió de les publicacions, i que es poden incorporar al web.

Algunes eines bàsiques per la promoció social són:
RSS: Ens permeten automatitzar les publicacions en algunes xarxes socials (publicar al web, i que al cap d'una estona, apareguin al Facebook sense necessitat de fer res més).

AddThis (o ShareThis entre moltes altres eines): Suggereixen als usuaris que si els ha agradat el contingut que han llegit, el comparteixin amb els seus contactes de xarxes socials o el puguin enviar per correu.

Amics/seguidors a Facebook: Si un visitant troba que la pàgina és interessant, i veu que tenim un Facebook actiu (i si hi tenim un bon nombre de seguidors per la lògica de "l'efecte ramat" encara millor), tindrem moltes més possibilitats de que ens comenci a seguir.

Enllaços a perfils socials: Si tenim un Facebook, Twitter, Google+, Pinterest..., s'han d'enllaçar des de la pàgina web, i tenir-los actualitzats, això es fa compartint-hi les noves publicacions, i enllaçant al contingut publicat a la nostra pàgina.

Donant difusió a les publicacions del web mitjançant les xarxes socials, les estem posant a disposició d'usuaris que hi poden estar interessats (teòricament aquest és el motiu pel que ens segueixen). Si a més aquests usuaris fan qualsevol acció amb les nostres publicacions, els estan donant viralitat. Aquesta viralitat, Google la interpreta com a popularitat, i Google té molt en compte la popularitat per ordenar els resultats de les cerques (a més comparticions, millor posicionament per les cerques relacionades).

...I cal alguna cosa més?
En aquest punt ens hem de preguntar... Volem que ens trobin a Google per la frase que hi ha a l'entorn de l'enllaç que s'està compartint a les xarxes socials, o a més volem que ens trobin per tot el contingut de la nostra pàgina?

Si el que volem és que a més de per les frases que hi ha a l'entorn dels enllaços cap al nostre web, ens trobin per tot el que tenim a la pàgina, cal que la programació sigui el més transparent, etiquetada, i ordenada possible per Google. En definitiva, cal una pàgina web SEO*.


*SEO no significa posicionament als cercadors, si no Optimització per motors de cerca (Search Engine Optimization).


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobots

T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!

C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat