Disseny de botigues virtuals accessibles als cercadors

El primer que s'ha de tenir en compte en el desenvolupament de botigues virtuals, és que cal que sigui el més fàcil possible que els compradors potencials les puguin trobar als cercadors. Han de tenir la millor visibilitat possible (sense pagar per sortir als buscadors), per tal que qui vulgui comprar online trobi la botiga virtual abans que altres comerços. Aquesta accessibilitat s'aconsegueix (a més d'altres necessitats), utilitzant tecnologies apropiades, i desenvolupant una estructura que faciliti al màxim la indexació i valoració de totes les pantalles.

Buscadors com Google, Bing, Yahoo... necessiten les màximes facilitats per llegir i interpretar els continguts, i per tant, donen més valor a les pàgines web que identifiquen adequadament els textos de les pantalles. Això implica utilitzar les etiquetes i aplicar formats corresponents a la importància de cadascun. D'aquesta manera, cadascuna de les paraules tindrà una valoració que dependrà, tant de les vegades que es repeteixi, com dels llocs on es trobi. Sent els conceptes més rellevants de cada pantalla de les botigues online les anomenades paraules clau.

L'accessibilitat i la correcta identificació dels continguts d'una botiga virtual, és un dels aspectes que determina el valor que s'atorga a cadascuna de les paraules clau, i d'aquesta valoració en dependrà la prioritat que li donin els cercadors en el moment d'ordenar els resultats de les cerques. La diferència entre cuidar o no aquests aspectes pot ser tan notable com l'èxit o el fracàs de tot el projecte.

També és cert que per més accessible que sigui una botiga virtual, difícilment tindrà èxit sense que s'hi facin treballs de promoció i posicionament, però el posicionament sobre una pàgina web amb una correcta optimització, (en tenir ja d'entrada una valoració més alta per part dels cercadors) ofereix millors resultats, perquè no només se'n beneficien les paraules per les que s'ha fet el posicionament, si no que se'n beneficiaran totes les cerques de combinacions de paraules que es puguin trobar a cada pantalla.

Tot i que l'optimització de botigues virtuals encareix el projectes, és un procés indispensable. No oblidem que es tracta d'un negoci, que per tant requereix la màxima difusió possible (visites), que les visites procedents dels cercadors (gratuïtes) seran moltes més, i per tant a part de ser una garantia d'èxit, no serà indispensable contractar campanyes de promoció, i a més, el cost addicional s'amortitza ràpidament amb l'estalvi mensual que implica no haver de pagar per tenir visites, que son necessàries per poder vendre.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Comentaris

Interesante información, gracias por compartir.
Comentat

Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat