Una botiga virtual necessita continguts detallats

En una botiga virtual, i com en qualsevol pàgina web, la redacció dels continguts és determinant per arribar al públic més ampli possible.

Per tant, és molt més que recomanable tenir en compte un seguit de requisits que li faran guanyar visibilitat als cercadors, de manera que tingui moltes més visites referides.

L'elaboració dels continguts hauria de ser el primer punt a tractar un cop definit l'arbre que finalment serà l'estructura de la botiga virtual (i millor que sigui el més momentàniament definitiu possible). En l'estructura, s'ha d'intentar que la part més profunda de la botiga virtual quedi a un màxim de tres clicks de la pantalla inicial, cosa que no sempre és possible, de manera que moltes vegades s'hauran de buscar dreceres que minimitzin al màxim aquest problema.

És important escollir les paraules clau i distribuir-les per les pantalles en aquest moment, perquè es disposa d'una estructura de categories totalment neta. Així es poden repartir en funció de pantalles, la competència i l'interès de les paraules clau (com més competits i genèrics siguin aquests conceptes, a menys clicks s'hauran de trobar de la pantalla d'inici). A més, es podran estudiar combinacions de paraules clau alternatives per utilitzar en aquelles pantalles que podrien fer-se la competència, de manera que s'ampliarà el ventall de paraules sense incórrer en la "canibalització de keywords", que té efectes negatius en tota la pàgina. A l'hora d'incorporar els continguts a la web, aquestes paraules clau s'aprofitaran per l'espai keywords.

Per anar bé, no s'haurien de potenciar gaires conceptes per pantalla. Cal saber, que tot i dir-ne paraules clau (per Keywords en anglès), es tracta de conceptes, i no paraules. De manera que "creació de botigues virtuals, disseny, seo, optimització web" seria una mostra de quatre conceptes o paraules clau.

Per seleccionar els conceptes clau, l'idoni és aprofitar les eines SEO que hi ha a Internet. Des de la selecció de paraules clau per AdWords (de Google, que a més suggereix paraules clau relacionades), fins Google Trends, o Google Insights que només en son unes quantes de gratuïtes, i en ser proporcionades per Google ofereixen més garanties, tot i que n'hi ha moltes més, i en surten de noves cada dos per tres.

Un cop definides i distribuïdes les paraules per les que haurà de competir cada pantalla, és el moment d'iniciar la redacció dels continguts que seran els textos de les pantalles de categories i productes de la botiga virtual.

SEMPRE, i a TOTES LES PANTALLES hi ha d'haver com a mínim un camp Title, i, tot i que cada vegada tenen menys importància, també és recomanable un camp Description, i un camp Keywords (títol, descripció i paraules clau).

Pel que fa al cos del text (el que poden llegir els usuaris), cal tenir en compte que la redacció ha de ser coherent amb com es fan les cerques a Google, Bing, Yahoo...etc. Si no es té en compte aquest aspecte, entre moltes altres coses, pot passar que la redacció es faci en primera persona, i una cerca clau com "fàbrica de mobles a mida", si no s'anés amb compte, es podria redactar com "fabriquem mobles a mida", i possiblement només l'amo de la fàbrica seria capaç de trobar-la.

És cert que la variació és en un terme relacionat, i els cercadors valoren la varietat de paraules similars o relacionades. Però si no s'intenta que les paraules complementàries siguin exactes, en el millor dels casos el resultat serà aparèixer en posicions més endarrerides, i conseqüentment la pèrdua de visites interessades en el que ofereix el comerç online.

A més d'aquest aspecte, cal tenir en compte que els continguts s'han d'explicar el millor possible, perquè no tothom busca de la mateixa manera (millor dit, pràcticament ningú), i cada dia més, quan s'utilitzen els cercadors es fan cerques més detallades, des de buscar l'article pel seu nom (Tyrolia 790), fins per la seva utilitat (sabatilles per trekking) o pel públic al que van destinats (ulleres per nens), de manera que els textos habitualment hauran de ser més extensos i complets del que es voldria.

Escriure la informació genèrica dels articles en les categories a les que pertanyen, té l'avantatge que tot i que el catàleg pot canviar cada temporada, les categories possiblement seguiran sent les mateixes. Per tant, tot i que en el primer moment s'hauran de completar moltes pantalles diferents, en actualitzacions posteriors, n'hi ha prou fent-hi les correccions oportunes, i crear, eliminar o ocultar aquelles que canviïn.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat