Fer participar els usuaris de les botigues virtuals

Les botigues virtuals actives tenen una gran quantitat de comentaris, des de l'atenció que es dóna als compradors, fins la satisfacció amb el producte. Aconseguir la participació dels usuaris en el dia a dia, animant-los a que escriguin els seus comentaris, valoracions i impressions, és una garantia per aquells nous compradors que arriben a la pàgina web i es plantegen comprar-hi per primera vegada, que en trobar una comunitat activa i ben atesa, tindran una major confiança en aquella botiga online, gràcies a la imatge de serietat i responsabilitat que transmet.

Tot i això, que s'arribin a comentar i valorar els productes d'una botiga virtual, no és un procés espontani, i son molt poques les vegades els compradors comentaran la seva experiència per iniciativa pròpia.

Vistos els avantatges de que hi hagi el màxim de comentaris, trobar els sistemes més efectius per potenciar la participació dels usuaris es converteix en un objectiu prioritari, que sempre haurà d'anar acompanyat de la supervisió necessària per tenir l'oportunitat de participar i oferir la rèplica immediata als comentaris negatius. Amb aquesta llibertat i atenció, la imatge de marca en sortirà reforçada, i amb ella la confiança dels possibles nous compradors fins el punt de fer-los decidir a fer la seva compra en aquella botiga virtual i no en una altra.

Partint de la base que normalment l'únic inconvenient és que el comprador (que ja té el que vol), ha d'anar expressament a la pàgina, identificar-se, i arribar a la pantalla on s'ha d'escriure el comentari, facilitar aquest procés i incorporar els mecanismes més apropiats per automatitzar la petició de comentaris sembla el camí més pràctic.

Un dels primers aspectes a tenir en compte és estalviar tots els passos possibles a qui vulgui comentar els articles, especialment aquells que és més possible que tinguin alguna cosa a dir (els compradors recents). Això es pot fer fàcilment mitjançant correus electrònics automàtics que s'enviaran uns dies després de l'entrega, ja sigui en forma d'enquestes de satisfacció, valoració dels articles adquirits, avisos quan algú comenti algun article en que estigui interessat, o la publicació de nous comentaris en articles que l'usuari hagi comentat prèviament.

Així es garanteix la participació dels usuaris, i s'obtindran una gran quantitat de comentaris de compradors reals, que aportaran la seva opinió i suggeriments, i n'ajudaran d'altres a decidir-se. Creant de passada una comunitat d'usuaris atents a les noves informacions que es publiquin a la botiga virtual.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat