Posicionar les botigues virtuals als cercadors

Posicionar les botigues virtuals als buscadors, és una altra de les necessitats per aconseguir un rendiment acceptable.

El posicionament web consisteix en donar la màxima visibilitat a conceptes que, suposadament, si apareixen en bones posicions als cercadors faran que la botiga virtual tingui un nombre important de visites referides. Entenent que a més aquestes visites seran de compradors potencials d'allò que es vol vendre.

Els termes pels que s'ha de fer el posicionament, son els que en estudiar les paraules clau dels continguts, han donat un número de resultats més alt. O aquells que fan pensar que tot i que portaran menys visites, però més enfocades a la compra del producte donaran un rendiment superior. Malauradament, les cerques més utilitzades també son les que per norma tenen més competència, i per tant les més difícils de posicionar als buscadors.

En qualsevol cas, s'ha de tenir en compte que el posicionament per conceptes molt específics (a banda de que en molts casos resulta pràcticament impossible), tan bon punt s'hagi aconseguit s'haurà de defensar dels competidors, que immediatament intentaran recuperar les primeres posicions.

Per si sol, és cert que un concepte clau aportarà moltes visites, i tot i que el rati de vendes no serà el millor per la botiga virtual si que en un còmput global pot resultar el més efectiu. Tot i això, les cerques més genèriques corresponen a estadis més inicials del plantejament de la compra. I com a tals, correspondran més a persones que estan recopilant informació, que a clients amb la intenció de comprar immediatament.

Cal tenir en compte que fent campanyes de posicionament als cercadors, el que s'aconseguirà no només és que millorin les posicions dels termes pels que s'han fet les campanyes de posicionament de la botiga virtual, si no que també s'incrementarà la visibilitat d'aquelles cerques que continguin les paraules clau en combinació amb altres conceptes presents a la pantalla de destí, i en menor mesura de totes les combinacions possibles de la pàgina.

Així, les botigues virtuals que hagin fet treballs de posicionament sobre una programació optimitzada per cercadors (botigues virtuals amb programació i perspectiva SEO), en basar el posicionament en conceptes i paraules clau, però tenir el suport d'uns continguts accessibles i amplis. Tindran més oportunitats de vendre per Internet, gràcies a la combinació entre l'optimització web i les campanyes de posicionament.

Aquesta combinació provoca l'efecte de "cua llarga" (Long Tail), que consisteix en que s'aconsegueixen un percentatge important de visites per les paraules o cerques clau, però un nombre molt superior de referències com a conseqüència de moltes combinacions de paraules, cadascuna de les quals amb poques referències, però en conjunt sumant un nombre molt superior a les visites que aporten els conceptes pels que s'ha posicionat la pàgina.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat