Promoció online i màrqueting viral per atraure nous compradors

Generalment, s'entén com a màrqueting viral el consistent en enviar fitxers o vídeos divertits (o com a mínim interessants), que motiven a ser reenviats una vegada i una altra fins tenir una difusió extraordinària. Aquest n'és el màxim exponent, però el Màrqueting viral és molt més que això, i habitualment el plantejament és molt més humil. Amb pressupostos equivalents a campanyes de màrqueting de guerrilla. És a dir, pocs diners i moltes hores de dedicació.

L'essència del màrqueting viral no és més que utilitzar els mitjans electrònics al nostre abast per donar el màxim ressò a allò que es vulgui promocionar, fent que aquelles persones que tinguin accés a la campanya sentin la necessitat, interès o desig de compartir-la amb altra gent. S'infecten els uns als altres, i d'aquí el terme.

La promoció viral té l'avantatge d'una relació immillorable entre cost i difusió. Per aquest motiu és interessant incorporar els mecanismes que facilitin que els continguts publicats en una pàgina web, o els articles en venda d'una botiga virtual, es puguin enviar per correu, compartir en xarxes socials... o el que sigui.

L'únic requisit perquè les eines de promoció viral siguin útils, és que el producte o la botiga valgui la pena. Si és així i els usuaris ho tenen fàcil per compartir els continguts, donaran a conèixer la botiga virtual directament als seus contactes, i d'aquesta manera participaran (en principi desinteressadament) en la promoció del negoci, sense que tingui cap cost per al comerç.

Conseqüentment a la importància que estan tenint les eines que potencien el web-orella, la incorporació de mecanismes que potenciïn aquest procés està a l'ordre del dia, sent l'èxit de les botigues que les utilitzen la prova més fefaent de la seva utilitat per ajudar a vendre.

Els mecanismes de promoció viral poden anar des de la incorporació dels botons AddThis (que hi ha en aquesta mateixa pantalla), ShareThis o AddToAny (alternatives), fins l'oferiment de descomptes si es conviden usuaris a donar-se d'alta a la web i compren algun article, entre un munt d'altres opcions possibles.

El gestor de continguts Cletu incorpora alguns mecanismes de promoció viral, podent a més desenvolupar aplicacions específiques per projectes concrets.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat