Disseny i programació de portals per comerç electrònic i venda online

En la programació de portals de comerç electrònic i botigues virtuals, és on més rendiment es pot treure de Cletu, degut a que es tracta d'un gestor de continguts desenvolupat tenint en compte les necessitats d'accessibilitat per als cercadors, i que per tant, serveix per dissenyar i programar pàgines web optimitzades per cercadors, alhora que també per potenciar la fidelització, la confiança, i la promoció de les pàgines i portals web que l'utilitzen. Es tracta doncs d'un CMS SEO, que a més incorpora altres eines, amb l'objectiu d'aprofitar les visites al màxim.

Un portal de comerç electrònic, necessita que els usuaris el puguin trobar amb la màxima facilitat als cercadors. Superat aquest punt, Cletu inclou eines complementàries a les indispensables per la gestió de continguts i productes de les botigues virtuals, comandes, usuaris... La finalitat d'aquestes aplicacions, és potenciar el retorn dels usuaris (la fidelització).

Per fer-ho, Cletu ofereix diverses possibilitats. La subscripció a newsletters i butlletins en diversos canals (així podran rebre únicament aquelles informacions que els interessen). La creació de canals d'RSS (també per temàtiques). I en cas que l'interès es centri en un únic article, la subscripció a les modificacions que s'hi incorporin (per exemple per saber si es posa d'oferta), o als comentaris que s'hi publiquin. En aquest mateix sentit, depenent del públic, és aconsellable disposar de perfils a Facebook, Twitter... i utilitzar totes aquelles eines socials que facilitin el seguiment de les novetats i modificacions d'informació publicades pel mitjà o la pàgina que prefereixi cadascú.

De tota manera, per molt que un usuari arribi a un portal de comerç electrònic, i estigui interessat en comprar algun dels articles que s'hi ofereixen, necessitarà que aquesta pàgina li aporti les suficients garanties. Donar garanties és un aspecte bàsic en qualsevol botiga virtual, al que no sempre es dóna la importància que mereix, i per aconseguir la suficient credibilitat, i merèixer la confiança necessària per generar una venda, més enllà de que el disseny de les botigues virtuals sigui atractiu, cal ser el més transparent possible.

Els mecanismes per donar confiança que incorpora Cletu, van des de les dades del negoci (una adreça val més que mil paraules), el compliment de les obligacions legals (pantalles de privadesa, condicions d'ús, polítiques de l'empresa en compres, devolucions, garanties, sistemes i terminis d'entrega...). I també permetre que els usuaris puguin comentar els articles.

De tota manera, un aspecte determinant per confiar en una botiga virtual, és l'opinió d'altres usuaris. En aquest sentit, els usuaris més interessants per donar la seva opinió, son aquells que han comprat alguna vegada a les botigues virtuals. Per potenciar que es publiquin opinions de compradors amb coneixement de la pàgina, i que hi hagin comprat, en finalitzar una compra reben una invitació amb l'enllaç a l'article adquirit per tal que, si ho volen, puguin publicar els comentaris que considerin oportuns, tant pel que fa a la satisfacció del servei, com a l'article que han comprat. A més, si un usuari interessat que no s'ha acabat de decidir ho vol, també es pot subscriure a les modificacions que hi hagi a l'article, i a la publicació de comentaris. Així, si algú té un interès incipient en comprar articles d'aquella botiga d'Internet, podrà rebre les variacions i comentaris de tot allò que hi hagi en aquell producte.

Finalment, un client satisfet, pot voler compartir la seva satisfacció amb els seus coneguts, i per aquest motiu, les botigues virtuals i pàgines de comerç electrònic que utilitzen Cletu, inclouen diverses opcions per facilitar que els usuaris ho puguin fer còmodament. Publicant aquella pantalla al seu mur de Facebook i unes 300 pàgines més, enviar per e-mail la seva recomanació, o fins i tot convidant els seus contactes a fer-se usuaris de la botiga online (que els és recomanada per un comprador que a més és conegut seu).

Aquest és un plantejament bàsic de l'enfocament d'una botiga virtual desenvolupada amb Cletu. De tota manera, per més fàcil que es posi, i més oportunitats que es donin. El primordial perquè les pàgines web, botigues virtuals i portals de comerç electrònic donin resultat, és que els articles que s'hi ofereixin siguin competitius en preu, i interessants. Però a més, també és necessari que es dediqui una atenció constant a la botiga virtual i als seus usuaris.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat