Per què són importants l'accessibilitat i l'optimizació web?

Tot i no ser garantia total d'èxit, si no es tracta de grans marques conegudes per tothom, si una pàgina web no és accessible, té més d'un 90% de possibilitats de fracassar. Per tant, sense tenir en compte mecanismes de promoció que només estan a l'abast de grans pressupostos, l'accessibilitat i l'optimització web son prou importants com per considerar-les els fonaments d'un projecte de llarg recorregut.

L'accessibilitat consisteix en dotar el disseny web d'una programació neta que permeti a usuaris i cercadors trobar-hi els continguts i identificar-los adequadament. A més, existeixen criteris establerts pel W3C (World Wide Web Consortium) per indicar el nivell d'accessibilitat de les pàgines. Sent imprescindible complir la WAI-A per tenir dret a un gran nombre de subvencions (la Generalitat de Catalunya, per exemple no subvenciona pàgines que no donin garanties), i la WAI-AAA per pagines de l'administració.

L'Optimització web consisteix en un seguit de tècniques que afavoreixen que els cercadors siguin capaços d'oferir aquelles informacions rellevants que s'hagin incorporat en una pàgina web com a resultat del major nombre possible de cerques. A més de dotar-les de la importància suficient en el sí de la pàgina com per fer-la aparèixer el millor que es pugui entre els resultats. Per tant, una pàgina web optimitzada, per definició també serà accessible, tot i que no necessàriament compleixi estrictament els criteris del W3C.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat