Promoció de la botiga virtual

L'èxit d'una botiga online no serà possible mentre tingui poques visites. Per tant, el primer que cal és arribar al màxim de gent.

A mesura que s'assoleixi un cert nombre de visites, es veurà més clara la utilitat de disposar d'eines que millorin la qualitat del servei, i garanteixin la satisfacció del client. Fer el seguiment de poques comandes no requereix massa dedicació, però tampoc genera els recursos necessaris per tal que la botiga online ser sostenible.

Si els usuaris no tenen una atenció mínima, no es fidelitzaran, i no s'arribarà a tenir una comunitat prou àmplia.

Dit això, queda clar que el primer per qualsevol botiga virtual, és aconseguir que hi accedeixi el màxim de persones possibles, per aconseguir-ho s'ha de començar per la promoció. Però també és necessari que quan els usuaris hi entrin trobin alguna cosa que mereixi el seu retorn.

 

Arribar a un públic ampli, es pot fer de diverses maneres, i s'ha d'intentar atacar per tots els fronts a la nostra disposició. Més encara avui dia, que hi ha alternatives que ho fan molt fàcil, i fins i tot de manera automàtica o pràcticament. Podent aprofitar fins i tot el temps que dedicat a la gestió de la pròpia botiga.

Quan tot just s'ha inaugurat la botiga virtual, s'ha de començar per la promoció, que (sense necessitat de pagar publicitat) és recomana com a mínim enfocar des de dos punts (i el més recomanable seria aprofitar-los tots dos, perquè ens portaran públic de segments diferents):

1.- Posicionament als cercadors:
Aquesta part té un cost, però permet una arrencada molt més ràpida, i a més el treball que es faci en aquest període continuarà portant visites a llarg terme. A més, les campanyes només duren uns mesos. També es poden contractar campanyes de publicitat d'Adwords o altres sistemes de patrocini, però l'inconvenient d'aquesta darrera opció, és que quan es deixa de pagar, s'acaba el profit que se'n tregui.

2.- Promoció en mitjans socials:
Els mitjans socials son pàgines i xarxes socials, com Facebook, Twitter, Google+ i una infinitat d'altres que tenen com a motiu d'existència facilitar la comunicació entre usuaris, que en definitiva son els que hi aporten els continguts.

Centrant-nos en la més important de totes les xarxes socials en l'actualitat, el que caldria és tenir un perfil o una pàgina de Facebook, i aconseguir tenir el màxim de seguidors o amics. És un objectiu relativament fàcil d'assolir si el que es té és un perfil, però si es volen respectar les polítiques de la pàgina, una empresa hauria de tenir una pàgina i no un usuari... Cadascú pot fer el que li sembli millor, però un perfil pot ser desactivat en qualsevol moment si no és d'una persona física.

Tenint la botiga virtual, i el Facebook operatiu, i amb el màxim d'amics i seguidors possible, el que tocaria, seria nodrir-lo de continguts. En aquest moment, és quan pren valor que la botiga online, disposi de prestacions 2.0. Concretament els RSS (i si es disposa de diversos canals, ja sigui per idiomes o per temàtiques, encara s'aprofitaran més). Els RSS, ens serviran per importar automàticament a la pàgina aquells articles que es vagin publicant a la botiga, i que considerem que ens interessa promocionar. Com que el que mou més persones son les ofertes i altres tractes especials, estaria bé poder tenir diverses pàgines, i així no molestar als usuaris si no es publica el que volen saber (d'aquí part de la importància de disposar de diversos canals d'RSS, es pot assignar cada tipus de contingut a un d'ells, i que cada cosa vagi automàticament allà on es vol).

Amb el posicionament, i la promoció social, ja s'aconsegueix que la botiga virtual tingui una visibilitat suficient com per poder començar a vendre (sempre i quan els preus siguin competitius, i les condicions de compra acceptables).


En el moment en que la botiga online comença a ser descoberta per usuaris, sorgeixen noves necessitats, perquè és evident que cal que els usuaris hi comprin, a més s'han de fidelitzar, i fins i tot s'ha d'intentar per participin en la promoció.

Es tracta de generar confiança, atendre els usuaris, suggerir-los el que els pugui interessar, i finalment, fomentar la seva participació. Tot amb la única finalitat que confiïn en la botiga virtual, i s'hi sentin identificats.

 

Apartats d'aquest tema:

 

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom