L'ABC del disseny web

En aquest espai intentarem compartir unes nocions bàsiques de disseny web i promoció online, que si es tenen en compte i s'apliquen adequadament, poden esdevenir la principal garantia per aconseguir que una pàgina estigui en condicions de facilitar que nous clients trobin l’empresa, fidelitzar els clients actuals, i a més els pugui informar d’altres articles o serveis que els poden interessar, i que desconeixen que l’empresa els pot oferir.
L’objectiu de l’usuari que accedeix a un lloc web, és trobar alguna cosa que necessita en aquell moment. L’objectiu prioritari de tot bon disseny web ha de ser facilitar que els visitants trobin allò que busquen. Per tant, si el disseny web és aparentment simple, funcional, i els continguts son complets i de fàcil accés, s’aconseguirà que qui hi estigui interessat trobi el que necessita. D’aquesta manera l’usuari interessat podrà posar-se en contacte amb l’empresa, que si gestiona prou bé la sol·licitud tindrà moltes oportunitats d’aconseguir, més que una venda, un nou comprador.
Vist que el prioritari és el contingut, i que un bon disseny web no només té en compte un aspecte atractiu i còmode, per tal que una pàgina doni el millor resultat possible es podrà fer més o menys depenent del pressupost disponible. L’empresa haurà de saber, i entendre que hi ha unes prioritats que si no es consideren en la mesura de la seva importància restaran efectivitat a la pàgina web, i per tant faran perdre contactes i vendes. En definitiva diners.
En cas de que el pressupost disponible sigui limitat, el millor és centrar-se en la simplicitat del disseny web, afegir efectes com fer la pàgina amb Flash, menús desplegables i altres que donin espectacularitat a una pàgina, estarà molt bé quan els usuaris hagin arribat, però abans de plantejar aquests detalls, caldrà que el disseny web fomenti l’arribada d’usuaris, i sense tenir pressupost per fer-ho bé i crear accessos alternatius que permetin l’accessibilitat dels robots dels motors de cerca als continguts, és literalment matar el projecte, perquè els continguts no podran ser correctament indexats, i la pàgina no apareixerà als resultats de les cerques. Per tant, el millor que es pot fer és dir què es vol, exposar fins on s’està disposat a arribar, i si no n’hi ha per tot, deixar-se aconsellar sobre el que cal i el que no. A la llarga la satisfacció serà molt més gran.
T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom