Optimització de pàgines web

Per increïble que pugui semblar, quan les empreses demanen el desenvolupament de pàgines web, només estan demanant el que es podria descriure com un conjunt de pantalles enllaçades entre si, i amb un aspecte i fil conductor comú Si bé, l'empresa dóna per entès que aquesta pàgina tindrà moltes visites i guanyarà diners gràcies a ella. Si no seria absurd desenvolupar la pàgina web corporativa.
 
Amb el pas dels mesos, i massa sovint l'empresa descobreix que les pàgines web acaben servint per referir als clients perquè puguin consultar el catàleg de productes o serveis, intentant convèncer-se que és molt útil perquè estalvia molt de temps preparant enviaments d'informació (un punt totalment cert, però no deixa de ser un engany).

El problema de tot això, és que el funcionament d'internet i els motors de cerca no està ben entès. Per tant és interessant tornar al principi, i entendre el concepte d'internet i els agents que hi tenen més importància; Els cercadors, motors de cerca... o com es vulgui o prefereixi anomenar.

Internet, és una xarxa global, on milers de milions de pàgines web necessiten fer-se veure. Aquesta xarxa, disposa d'una sèrie de punts d'informació, on els usuaris plantegen les seves preguntes. Aquests punts d'informació són els cercadors i els directoris (YAHOO!, Bing, GOOGLE ... i també DMOZ, el directori de Yahoo!, I molts altres). Tots els cercadors i directoris, constantment son bombardejats per noves dades, a més de les informacions que ja han estat indexades amb anterioritat, que per més enrenou, s'han d'actualitzar perquè quan rebin consultes, sigui possible oferir informació actual, i el més de coincident amb els interessos de cadascuna de les peticions.

Arribats a aquest punt, la informació de les pàgines, pot anar a parar al mig d'un munt de fitxes qualsevol entre milers o milions d'altres pàgines, o en diversos munts de fitxes per tot el que ofereix l'empresa. A més de, si és possible, entre les primeres fitxes de cada pila. Optimitzar una pàgina web, la fa més atractiva als cercadors, aconseguint que n'obtinguin la major quantitat d'informació possible, i oferint en millors posicions per considerar que aquella pàgina tracta d'aquell tema, i a més el tracta bé.

Internet, és possiblement l'eina que millors resultats comercials pot oferir a la petita, mitjana i gran empresa. De tota manera, totes les eines necessiten els ajustaments adequats per oferir un rendiment satisfactori en la tasca per a la qual s'adquireixen.

Malauradament, el més normal és que les pàgines no es desenvolupin pensant en el que tímida, tàcita o obertament espera l'empresa, quedant-se en el més superficial, que és "que sigui bonica i faci quedar bé"... si llavors a més aconsegueix que algú es posi en contacte gràcies a la pàgina... ja és fantàstic.

Cal recordar, que quan es contracta el disseny de pàgines web, o la programació d'aplicacions web, si no es parla concretament d'optimització, aquesta pàgina limita les seves oportunitats comercials a la sort

L'optimització de pàgines web, és el primer pas per aconseguir que tinguin visites, i ofereixin un resultat real, optimitzar pàgines web, és com posar combustible al cotxe, perquè si una pàgina no té visites referides des dels cercadors, és millor no invertir-hi.

De la mateixa manera que un vehicle necessita, combustible, rodes, motor i altres elements bàsics per poder ser útil, cal optimitzar les pàgines web i desenvolupar-les de tal manera que els cercadors puguin trobar, llegir i emmagatzemar el seu contingut.
T'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Del Cós 35, 2n.
08241 Manresa (Barcelona)
Tel: (+34) 938 725 207
sagfsdginfsagfsdgo@csagfsdgletsagfsdgu.csagfsdgom