En què es basen els buscadors per ordenar els resultats?

La valoració de les pàgines, és un compendi de més de cent conceptes als quals s'atorga una importància diferent depenent del terme que es valora, a aquesta fórmula, se-n'anomena algoritme.

De tota manera, no es coneix amb seguretat ni la totalitat dels punts que es valoren, ni tampoc la importància real que se'ls atorga, cosa que a més s'acaba de complicar en tenir en compte que tant els conceptes a valorar con la importància que se'ls dóna, experimenten variacions constantment, ja sigui per a millorar la qualitat dels resultats, com per a evitar que se'n descobreixi l'algoritme exacte.

Els conceptes s'utilitzen per a valorar les pàgines, es divideixen en dues grans famílies:

1.- Criteris interns
2.- Criteris externs

Tant els conceptes interns a la pròpia pàgina web com els externs son importants, alguns dels conceptes fins i tot no es valoren directament, si no que permeten que la pàgina aconsegueixi una millor valoració per a altres. Cal saber què es pretén amb una pàgina abans de definir quina estratègia o combinació d'estratègies s'hi ha d'aplicar.


1.- Criteris interns a la pàgina web:

A grans trets, consisteixen en tot allò que es troba a la pròpia pàgina, entre ells destaquen:

  1. Número de pantalles: (a més pantalles més valoració)
  2. Títols de les pantalles: (les pantalles han de tenir un títol)
  3. Redacció dels textos
  4. Estructura que permeti una fàcil navegació:
  5. Tecnologies aplicades: (evitar utilització abusiva de flash, javascripts...)
  6. Adreces de les pantalles d'acord amb el contingut: (url descriptives)

 

2.- Criteris externs a la pàgina web:

Aquests son els conceptes que els cercadors interpreten com a derivats de la democràcia d'internet, segons la que com més enllaços té una pàgina, més rellevància mereix, i per tant apareixerà més amunt en les cerques relacionades.

Aquests enllaços, poden realitzar-se de diverses maneres, tot i que n'hi ha que no tenen valor per als cercadors, l'explicació en aquest cas es limitarà a aquelles que si que en tenen.

D'un costat, existeix la possibilitat d'enllaços mitjançant imatges (.GIF o bé .JPG), aquestes imatges, si no contenen textos alternatius ni descripció, simplement voten a la pàgina de destí, incrementant-ne el valor de cara als motors de cerca.

L'altre tipus d'enllaç, és l'enllaç de text, que en clicar-hi al damunt, porta cap a la pàgina web de destí. Aquest tipus d'enllaç, és interessant, perquè potencia la pàgina de destí pel text exacte de l'enllaç, permetent potenciar exclusivament aquell text, a part de també incrementar el valor de la pàgina de destí pel seu propi contingut.

Per aquest motiu, si hi ha moltes pàgines que enllacen una pàgina, els cercadors interpreten que cada pàgina web emet el seu vot per a aquella a la que va destinat l'enllaç, donant-li més i més preferència. D'aquesta manera, les pàgines destinatàries d'enllaços, guanyen posicions per ser considerades com a més importants per aquells termes pels que estan referides, tot i això, cal saber com han de ser aquests enllaços per a optimitzar-ne la utilitat.

 


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat