Ús de tecnologies accessibles per facilitar l’accés a google

És força habitual que el client vulgui una pàgina vistosa amb elements en moviment, menús desplegables... i potser fins i tot que s'obri la seva pàgina a pantalla completa per segrestar tot el monitor i captar tota l'atenció de l'usuari.

Aquests efectes es poden aconseguir utilitzant tecnologies accessibles (normalment amb CSS). El problema és que la manera més fàcil, ràpida, i a l'abast de qualsevol dissenyador novell, sense formació o/ni compromís amb la seva feina, és utilitzar javascript, Flash i altres tecnologies que anirien molt bé per fer un CD interactiu, però que tenen l'inconvenient de dificultar o impedir que el robots dels motors de cerca puguin accedir als continguts.

Si Googlebot no pot accedir als continguts (no és que penalitzi la pàgina web), simplement no té ni idea del que hi ha, i en conseqüència, per molt que tingui la millor informació per milions de cerques, mai la podrà oferir entre els resultats.

Aquests inconvenients, no signifiquen que no es pugui fer ús d'aquestes tecnologies, només que s'han d'utilitzar racionalment, i sense que afectin l'accessibilitat de Google a la pàgina, i especialment als continguts més rellevants. Cal que en el plantejament de l'estructura i disseny d'una pàgina web es valorin quines son les tecnologies més apropiades per cada necessitat i funcionalitat, i utilitzar-les apropiadament (tot té uns usos adequats).

És cert que renunciant a l'ús abusiu de tecnologies multimèdia els treballs es compliquen, i els pressupostos s'incrementen, però els resultats es multiplicaran. La diferència al cap d'uns mesos és una pàgina "per tenir-la", o una pàgina web que resultarà ser una eina útil per al negoci.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat