Criteris per tenir URLs amigables per Google

Una URL apropiada és el més curta possible, perquè en dividir-se la importància de la URL pel número de paraules que la formen, a més paraules, menys rellevància correspondrà a cadascuna d'elles. Per aquest motiu la recomanació de Google és que una URL no tingui més de 5 paraules.

Per Google, sempre s'ha de tenir en compte que la importància en una etiqueta mai no es distribueix uniformement. Cada paraula és menys important que l'anterior i més que la posterior, i aquest aspecte és vàlid en URL, títols, textos alternatius, continguts, enllaços... sempre.

Pel que fa a la profunditat, excedir els tres directoris + pantalla tampoc és recomanable, perquè les URL's resultants són massa llargues, i es redueixen les oportunitats de ser indexades correctament per Google (a banda que el linkjuice que es transmetrà a les pantalles més internes serà mínim).

Un altre aspecte a tenir en compte, és que per separar paraules ajuda molt més utilitzar - que qualsevol altre sistema (deixar les paraules enganxades tampoc va bé). D'aquesta manera Google pot identificar que es tracta de dues paraules diferents, els atorgarà rellevància per separat, i així les podrà incloure als resultats de les cerques corresponents.

L'objectiu d'aquestes limitacions son que les URL siguin fàcils d'entendre, llegir i recordar (per les persones), tenint un especial interès (i a més és lògic) que les adreces web continguin les paraules clau corresponents a la temàtica de la pàgina, la categoria i la pantalla... en definitiva, haurien de ser curtes i descriptives.

Com a aspectes a evitar en una URL, n'hi ha que poden fer que qualsevol pàgina fracassi. S'ha de tenir en compte que un mateix contingut SEMPRE s'ha de mostrar en una mateixa URL, en cas que això no sigui possible caldrà recórrer al tag canonical, indicant quina és la URL que han d'indexar els cercadors per aquell contingut. Si no es fa això, en passar Googlebot (el robot d'indexació de Google), trobarà un mateix contingut en URL's diferents, i, o bé les donarà com a contingut duplicat (dolent), o directament no les indexaria (pitjor encara). Cap de les dues possibilitats interessa el més mínim.

Per acabar, val la pena dedicar una estona a plantejar la formació de les URL amb molta cura, perquè si estan ben elaborades, son un dels principals factors "en la pàgina" per millorar les posicions als resultats de les cerques (potser fins i tot més que un bon "title").


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat