URL canòniques per evitar contingut duplicat a Google

Les URL Canòniques són una de les millors eines que ofereix Google per facilitar la indexació de les pantalles de la pàgina web, i el seu ús ofereix avantatges molt importants.

El tag canonical es situa al "HEAD" de les pantalles i té un aspecte més o menys així:

<link rel="canonical" href="domini/categoria/.../pantalla" />

El rel canonical serveix per indicar a Google que en cas de que diverses pantalles tinguin un matix contingut quina d'elles és la que ha d'indexar per oferir-la a les cerques. Les aplicacions són moltes, tenint en compte que fins i tot permet indicar que el contingut original és en un altre domini... MERAVELLÓS!

L'ideal (per exemple si una mateixa pantalla a la que s'accedeix des de dues URL's però des d'un mateix menú, o fins i tot per evitar que una pàgina es pugui indexar amb i sense les www), és utilitar redireccions 301, però això no sempre és possible. Per exemple, es pot tractar d'una mateixa pantalla que es troba en diferents categories, i per tant tindrà breadcrumbs (fil d'ariadna, molles de pa o la ruta des de l'inici) i menús diferents. Per molt que el contingut sigui el mateix, en aquest cas no pot tenir una sola URL, perquè per els usuaris canviarien de categoria sense saber-ho, i la navegació seria un kaos.

Tenir diverses pantalles amb el mateix contingut no compensa, i a més pot comportar penalitzacions per entendre's que la intenció és enganyar el cercador fent-li creure que la pàgina web és molt més gran del que és en realitat.

Aquest tag dóna molt de joc, i és increïblement útil per dissenyar una bona estructura d'enllaços interns a la pàgina web.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Comentaris

De acuerdo con el artículo, el rel canonical es muy eficaz y se deberia utilizar prácticamente en todas las webs medianamente grandes, para evitar el contenido duplicado.
Comentat
A grandes rasgos sería eso, de todos modos me permito concretar un poco más diciendo que el hecho de que pierda interés para páginas pequeñas sería consecuencia de las pocas oportunidades que le daría su reducida dimensión... Si un coche no tiene ruedas, tampoco necesita gasolina.
Gracias por el comentario :)
Comentat

Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat