La ubicació del servidor millora el PR en aquell territori

A més de la popularitat, Google utilitza altres factors per determinar als resultats de les cerques de quins països s'han de mostrar les diferents pàgines, i quina rellevància hauran de tenir-hi. Els principals son; l'extensió del domini, i la ubicació geogràfica del servidor.

El més normal, seria que el servidor es trobés com a mínim al mateix territori que el seu mercat, cosa que seria una garantia per haver de complir forçosament la legislació de l'estat en que ofereix els seus productes o serveis. Tot i això, a l'hora de la veritat, i només per estalviar costos de manteniment, molt sovint el servidor no només es troba en un altre estat, si no fins i tot en un altre continent. En conseqüència té una IP corresponent a un país diferent del que li pertocaria per arribar millor al seu mercat.

En aquests casos, la valoració de Google per aquell domini anirà a parar al territori on es trobi el proveïdor de hosting, mentre que al país on realment interessa que aparegui en bones posicions (per aquest factor), no se li donarà importància.

Es tracta d'un factor prou important, no només per la diferència de resultats entre aparèixer el primer o el cinquè, també per les connotacions i inconvenients legals que pot arribar a ocasionar (i encara més tenint en compte que la legislació espanyola en aquest sentit és de les més estrictes).

Per compensar aquesta deficiència a nivell de cercadors, es poden utilitzar dominis amb l'extensió territorial (.es, .fr, .de, .it...). És clar que si el que es vol és millorar en tots els aspectes, l'ideal seria que tant el domini com l'allotjament es trobessin al territori.

A tenir en compte:
Que una empresa de serveis d'Internet ofereixi els serveis d'allotjament en altres països, no deixa de ser un detall que hauria d'alertar sobre la professionalitat i compromís de qui l'ofereixi (sense ser necessari), més encara tenint en compte que Internet no és una eina d'estalvi, si no per generar negoci, i per un allotjament compartit, la diferència de preu difícilment superarà els 50 o 100€/any.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat