Aquestes pantalles, poden ser les polítiques de l'empresa, formularis estàndard (o amb pantalles que tenen diferències mínimes), per ampliar informació sobre aspectes concrets, i en general, pantalles que no necessiten ser posicionades, perquè la seva temàtica no és rellevant per la pàgina, i no li aporta valor, o fins i tot els enllaços que s'inclouen cap a la home del lloc web, que per si mateixa, ja és la més important.
Detalls d'interès:
Una eina per evitar que pantalles amb mínimes diferències perjudiquin la pàgina, és incorporar-hi el tag Canonical.
L'any 2009, Google va canviar la interpretació dels enllaços amb nofollow, fins aquell moment, aquests enllaços no transmetien valor, però tampoc computaven com enllaços sortints. Però des d'aquell moment, tot i que continuen sense transmetre importància a la pantalla de destí, en el cas d'enllaços interns, computen com a un enllaç més. Resumint, fins 2009, 4 enllaços "normals", i un amb "nofollow" transmetien un 25% de la importància que pot atorgar la pàgina a cadascuna de les pantalles destinatàries. Des d'aquell moment, aquests mateixos enllaços transmeten únicament un 20% a cadascun dels quatre, i el 20% restant, simplement es perd.
En cas de diversos enllaços cap a una mateixa pantalla, Google únicament valora el primer enllaç que troba a cada pantalla, de manera que si n'hi ha diversos, incorporant el "nofollow" al primer, la resta, tampoc seran seguits.
No ve al cas, però per enllaçar amb altres pàgines:
L'ús del microformat "nofollow", serveix per enllaçar amb una pàgina amb la que o bé no es confia (pel motiu que sigui), o bé per enllaçar amb altres pàgines que tenen una temàtica diferent, perquè enllaçar amb pàgines que no estan relacionades amb la temàtica de la pantalla, no beneficia massa el receptor, però penalitza l'origen, en poder ser considerat com a un "enllaç de pagament".
Aspectes d'interès relacionats amb els enllaços externs amb nofollow:
1.- Les xarxes socials, blocs...etc, per recomanació de Google, tot i que permeten incorporar enllaços cap a altres pàgines, habitualment incorporen "nofollow", o com a molt "dofollow" (una instrucció que serveix perquè si la temàtica és relacionada transmeti valor, i si no, no).
2.- Tot i que un enllaç amb "nofollow" no transmet la mateixa importància (i per tant en caldrien molts més per aconseguir els mateixos resultats), no s'han de desestimar aquests enllaços, perquè ni que sigui molt poca cosa, el que és ajudar, ajuden. Això és així perquè Google interpreta que si en una pàgina web hi ha un enllaç, ni que sigui amb nofollow, al seu responsable li sembla que aquella pàgina mereix ser tinguda en compte, és a dir, ho interpreta com a una promoció tradicional, enllaça aquella pàgina perquè considera que en tot cas pot resultar interessant per als usuaris de la pàgina d'origen.