Disseny i programació de blocs corporatius

El bloc corporatiu, és una eina de comunicació que permet que qualsevol empresa aprofiti la informació relativa al seu àmbit d'activitat, per interpretar-la, posar-la a disposició del públic, i potenciar la seva imatge de marca.

Per una empresa, el bloc corporatiu, és l'espai on publicar aquelles informacions que sense ser necessàriament generades per l'empresa, i per tant no merèixer el tractament de les notícies, corresponen o afecten al seu àmbit d'activitat. Aquestes publicacions, a més, haurien de resultar d'interès per als consumidors i usuaris dels productes o serveis que ofereix.

En oferir continguts actuals i publicats amb una certa freqüència. Un bloc genera més confiança als possibles clients. I a més, en ser un espai amb una temàtica més àmplia, també dóna l'oportunitat d'aparèixer en més cerques que es facin a Google i altres cercadors.

Aquest aspecte és interessant, perquè les persones interessades en allò que es publiqui al bloc corporatiu, trobaran la pàgina als cercadors. Refermant la percepció del públic, perquè dedica el temps necessari a comentar i difondre temes d'actualitat relacionats amb el seu sector.


Els blocs corporatius i les xarxes socials:
Tot i que la voluntat de comunicar i millorar la imatge de marca, son aspectes força importants per si sols, el factor determinant per constatar la importància de la incorporació d'un bloc corporatiu a la pàgina web va més enllà. El motiu principal, és la importància creixent de les xarxes socials a Internet.

Als Estats Units, i des del dia 25 de febrer de 2011, les xarxes socials, son tingudes en compte mitjançant el nou algoritme de Google anomenat "Social Rank". I des d'aquell moment, entre els resultats orgànics de sempre, s'hi van començar a mostrar els corresponents a grups destacats de Facebook, Twitter, Digg...

Per si no fos suficient, el PageRank (l'algoritme que des de sempre utilitza Google per ordenar les cerques), també té en compte tweets i retweets (entre altres).

Per tots aquests motius, cal treballar per aconseguir que els usuaris participin en la redifusió dels continguts de la pàgina web corporativa, i desenvolupar-los per donar-los la màxima càrrega viral possible. I això, només es pot fer amb un bloc corporatiu o amb un diari electrònic (que d'entrada sembla excessiu).

L'única manera d'aconseguir que els usuaris comparteixin i twitegin una pàgina, és que la informació publicada els desperti el suficient interès com per fer-ho. Dit això, una pàgina amb continguts estàtics, llevat de casos esporàdics, no fomenta la promoció viral (i menys a aquest ritme). Cal per tant, dotar la pàgina web d'un espai on poder publicar freqüentment. I a més, fer-lo servir.


El mòdul bloc de Cletu:
El mòdul Bloc, és una extensió del mòdul de continguts, i per tant n'incorpora totes les prestacions (comentaris, subscripcions a comentaris, subscripcions a modificacions d'informació...), a més de la possibilitat de fer un blocroll (un llistat de blocs recomanats i pàgines d'interès que es mostra al lateral de totes les pantalles, que haurien de tenir enllaç recíproc), i la organització de la publicació dels posts, mostrant les introduccions agrupades per mesos.

 

De tota manera, no es pot oblidar que:
Incorporar un bloc corporatiu implica un compromís amb la publicació freqüent de nous continguts (i cal que sigui així). Si es fa adequadament, els cercadors, milloraràn la valoració de la pàgina (i per tant el posicionament).


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat