Canals RSS per millorar la difusió dels continguts

Els RSS (actualment versió 2.0 Real Simple Syndication) son un sistema de redifusió de les informacions publicades, que, tot i aparentment no ser d'ús freqüent, en el moment que es comencen a fer servir, demostren una gran potència, i permeten un estalvi de temps força important als seus usuaris.

La finalitat principal dels RSS, és permetre a tots els usuaris sindicats als canals d'RSS, estar al corrent de les modificacions de la pàgina.

Per seguir aquestes modificacions, existeixen els anomenats agregadors, ja siguin en format web (Google Reader, Bloglines, My Yahoo! o Netvibes son els més coneguts), en format gadget d'escriptori, a les eines d'escriptori de Google n'hi ha diversos, o programes de l'estil d'un gestor de correu tradicional, com Feed Reader entre molts altres.

Els RSS, son un sistema molt còmode i eficient d'estar al cas de les actualitzacions, perquè només mostren els titulars i una frase descriptiva, de manera que en una sola pantalla es té l'índex dels temes en que l'usuari està sindicat, podent-los consultar amb un cop d'ull, i si el que s'hi mostra és d'interès, només clicant l'enllaç s'accedeix a la informació completa en la seva font original.

Un altre aspecte interessant dels RSS, és que poden ser publicats en directoris, que consultaran les fonts, i mostraran les darreres actualitzacions de les pàgines als seus usuaris.

Finalment, existeixen aplicacions com Twitterfeed, que permeten publicar els RSS a xarxes socials com Twitter i Facebook automàticament, només activant el canal, indicant-li on l'ha de publicar, i la periodicitat de les actualitzacions.

Amb Cletu, els canals d'RSS presenten particularitats que n'incrementen la utilitat, com que es poden crear i eliminar des de l'administració, i que se'n poden crear tants com es vulgui, així, en crear cada contingut, i de la mateixa manera que s'associa a les categories que li corresponguin, també es pot associar als canals RSS que es vulgui, generant a més un canal per cadascun dels idiomes de la pàgina.


Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat