Serveis de hosting barats, o com trinxar tot un projecte web per 200€

Per treure rendiment d’una pàgina web hi ha molts aspectes a tenir en compte, i entre ells els relatius al domini, tant pel que fa a l’extensió com al servei d’allotjament que es contracti.

Els servei d’allotjament contractat és important;

La crisi porta a l’estalvi, i estalviar en algunes coses és quedar-se sense oportunitats. L’obsessió per la reducció de costos com a conseqüència de la crisi ha portat moltes empreses a retallar tot el que poden, i en conseqüència a cometre errors que afecten negativament la utilitat de la pàgina web.

Vista la situació econòmica, i que per tant hi ha mercat, proliferen les empreses que ofereixen servei d’allotjament que prioritza el preu davant la utilitat, o fins i tot sacrifiquen les garanties legals mínimes indispensables per evitar sancions econòmiques que poden resultar força importants.

Conscients que el client ni s’imagina la importància d’un allotjament en condicions, alguns ISP (proveïdors de serveis d’Internet) obviant la importància dels aspectes legals i d’aprofitament de la pàgina, ofereixen serveis d’allotjament a l’estranger, que resulten incomparablement més econòmics, que a més per la diferència de costos (un servidor als USA pot costar un 20% del que costa a Espanya) deixa un marge comercial molt més important.

Allotjar el domini corporatiu i la pàgina web al territori nacional és d’entrada una garantia de compliment de normativa. En cas de necessitar certificats o registrar bases de dades, si l’allotjament es fa a l’estranger, és força freqüent que no sigui possible fer-ho perquè l’allotjament no compleix la legislació espanyola.

Allotjar la pàgina web a l’estranger, a més és un impediment per al posicionament de la pàgina als resultats dels cercadors, i per tant si es vol que tingui alguna garantia d’èxit a Espanya, serà molt més important que funcioni amb un domini .es. 
Google a les eines per a webmasters permet indicar l'àrea geogràfica d'activitat de la pàgina Web, però tot i així, el millor és que aquesta ubicació geogràfica quedi definida per l'extensió del domini o la IP del servidor.

L’extensió del domini també és important;
Actualment hi ha centenars d’extensions possibles pels diferents dominis, des de .com fins .net.es..., passant per tantes opcions com necessitats possibles. Aquests tipus (pel que ens interessa) es poden classificar en tres categories.

Extensions de dominis genèrics (.com, .net, .biz. .info, .org, .edu...).

Extensions de dominis territorials (.es, .fr, .de, .ws, .tv....), que en alguns casos han aprofitat que les sigles coincideixen amb acrònims i abreviatures (.tv no significa TeleVisió si no Tuvalu, unes illes de la polinèsia, ni .ws significa World Site, si no West Samoa).

I finalment es pot parlar de les extensions de dominis que defineixen comunitats, ja siguin culturals o d’altres tipus, com és el .cat, que es refereix a la cultura catalana, i per tant tota pàgina que tingui extensió .cat, ha de tenir alguna part en Català, o ha de tractar sobre algun aspecte de Catalunya o la seva cultura (http://www.cccc.cat). De no ser així el domini pot ser retirat en no complir la normativa de www.domini.cat.

L’extensió de dominis .cat, va ser aprovada mentre José Montilla era ministre d’Indústria gràcies a que va fer els ulls grossos davant d’una qüestió de tant d’interès per la comunitat catalanoparlant.

Vist això, la pròpia extensió indica a quin públic va dirigit el contingut, i per tant, podrà arribar a afectar en el posicionament de la pàgina als resultats de les cerques. Si es registra un domini per treballar en una zona geogràfica determinada, val la pena tenir en compte registrar-lo en l’extensió corresponent a aquella zona (no és de vital importància, però tot ajuda), o com a mínim que hi estigui allotjat.

En registrar un domini, a banda de si és un domini genèric, per regions geogràfiques o per comunitats concretes, també s’ha de saber de quin tipus de domini es tracta, si és un TLD (Top Level Domain name), que son els dominis .extensió(.com, .net, .es, .cat, .fr…), o si es tracta d’un domini de segon o tercer nivell, que pel que fa al cas son dues opcions igualment poc adequades per al posicionament, i seria el cas tant de registrar un empresa.com.es, com un empresa.proveïdor.com (habitualment oferts en serveis gratuïts) com www.voluntariscaac.cletu.net, empresa.telefonica.net... o el que sigui.

Tot i això, registrar un domini de primer nivell i si el servei d’allotjament ho permet també té avantatges que tenen utilitat per la finalitat que han estat pensades. Crear diversos subdominis per temàtiques (dominis de tercer nivell), com és el fet que els cercadors ofereixen únicament dos resultats de cada domini, mostra, però aquestes aparicions addicionals als resultats s’hauran de treballar força, en no valorar-se com la mateixa pàgina, però a més, si la intenció no és oferir continguts diferents si no copar els resultats, es corre el perill que els cercadors considerin aquesta pràctica com a spam i penalitzin tant el domini principal com els subdominis de la pàgina. Intentar fer trampes als cercadors és una mala idea, perquè gairebé segur que algú ha provat el que s’està pensant i els cercadors s’adapten per evitar que es modifiquin els resultats de les cerques, i penalitzen durament els tramposos.
 

De tota manera, cal informar-se de que el servei d’allotjament compleix la normativa pel tipus de continguts que s’hi ha d’allotjar, no fer-ho, és com a mínim arriscar-se.

El domini .cat, contra és un domini que en termes de posicionament resulta nul en no estar assignat a cap regió geogràfica concreta si no a l’àmbit de la cultura catalana arreu del món (potser mostra algun avantatge a Google en Català, però difícilment. Tot i això aquest és un factor secundari, perquè el posicionament per domini valora l’extensió i/o la ubicació geogràfica de l’allotjament, i per tant tenir un .cat allotjat a Barcelona pràcticament serà el mateix que tenir un .es, i naturalment que un .com.

Si es vol subscriure a les modificacions d'aquesta pantalla, Identifiqui's o registri's


Publiqui el seu comentari

Si vol rebre avisos quan es publiquin nous comentaris en aquesta pantalla , Identifiqui's o registri's

AntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsAntiRobotsT'ha agradat aquesta pantalla? Comparteix-la!C/ Carrasco i Formiguera, 21
C.P.08242 Manresa (Barcelona)
Tel: +34 902 080 877
sagfsdginfsagfsdgo@ksagfsdgoutsagfsdgen.sagfsdgcat